Защо България се отказа от "Евровизия"?

0
След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие
След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие Видео: BULGARIA ON AIR

След 12 участия в международния конкурс за песен, България се отказва от участие в "Евровизия" по финансови причини, съобщават от БНТ.

В позиция на телевизията се посочва, че през последните две години БНТ не е плащала сама разходите и вноските за участие в конкурса, а е имала партньори - продуцентски компании или професионални екипи.

"Това не е нещо ново. През 2014 г. и 2015 г. България също не участваше. Тогава бюджетът на БНТ бе орязан с 5 млн. лева. Но това не е драма. Драмата е, че нямаме българска музикална индустрия. Нямаме присъствие. Музиката у нас е като Световно първенство по щанги по времето на социализма - само колкото да се покажем. Правилното управление на средства може да даде шанс на българската музика на световната сцена", отбеляза певецът Стоян Михалев, предава Bulgaria ON AIR.

Според него проблемът не е в нашите артисти. "Не можем да не гледаме как БНТ си харчи парите, защото това са парите на данъкоплатците", припомни още той в "България сутрин". 

"Българска музика има. Липсва хъс. Не е нужно едни и същи хора да определят кои песни трябва да отидат на "Евровизия". Националната телевизия харчи постоянно пари за партита, но няма за "Евровизия". Истинският победител на този конкурс е този, който вгради душата си в песента си", посочи журналистът Станислав Дочев. 

нес живеем в ерата на интернет. Онлайн продуктите достигат до всички хора. Няма нищо лошо да имаме желание да сме първи. Но участието ни на тази платформа само по себе си е значимо", изтъкна Дочев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари