Запушен комин подлуди огнеборците в Русе

0
При проверка на адреса пожарникарите са установили, че няма пожар, но при използването на комина се получава задимяване в един от апартаментите на осмия етаж в блок  "Константин Миладинов"
При проверка на адреса пожарникарите са установили, че няма пожар, но при използването на комина се получава задимяване в един от апартаментите на осмия етаж в блок "Константин Миладинов" Снимка: Dunavmost, архив

През изминалото денонощие дежурните екипи на РДПБЗН – Русе са реагирали на 4 сигнала за пожари и запалвания

Вчера вечерта между 20:29 и 21:20 часа служители от Първа РСПБЗН с един автомобил са пратени на сигнал за запалено коминно тяло във вход на бл. "Константин Миладинов" в Русе. При проверка на адреса пожарникарите са установили, че няма пожар, но при използването на комина се получава задимяване в един от апартаментите на осмия етаж. Огнеборците са дали препоръки на живущите да предприемат мерки за отстраняване на повредата и да не ползват коминното тяло до тогава. Но по-късно в 23:46 часа е получен повторен сигнал за задимяване от адреса. При второто посещение на място, както и при първото, задимяване е имало само в спалнята на апартамента по средата на осмия етаж, което се дължи на неизправност в коминното тяло, а не на пожар. Съсед от апартамент на по-долен 5-ти етаж не е се е вслушал в препоръките на огнеборците и бил запалил печка на твърдо гориво след заминаването на екипа и в резултат е имало пак задимяване.

На още два сигнала през деня са реагирали русенските огнеборци.

За времето от 13:49 до 14:50 часа, служители от Първа РСПБЗН с един автомобил са изпратени на сигнал за излизане на пушек от изоставена сграда бивше помощно училище, намираща се на ул. Мальовица в Русе. При пристигането на екипа на място са били забелязани да излизат бягайки няколко деца. Пожарникарите са установили в сградата на втория етаж да горят няколко автомобилни гуми. Запалването е потушено.

В 13:50 часа екип от Първа РСПБЗН – Русе е насочен по сигнал за пушек, излизащ от паркиран бус с марка „Мерцедес“ пред вход на бл. 6 в русенския квартал „Дружба 3“. На посочения адрес огнеборците не са открили да има горене или излизащ пушек от въпросния автомобил. На място е дошъл и собственикът на превозното средство, който е запалил успешно двигателя и не е установил да има някакви проблеми с возилото.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари