Захлаждане с валежи ни очакват в Русе

0

В сряда в Русе се очаква захлаждане и валежи, сочи прогнозата на НИМХ към БАН.

Температурите в Русе ще са между 17 и 28 градуса. 

През нощта все още на отделни места в Централна България и в планинските райони слабо ще превалява. В Източна България ще духа умерен до силен северозападен вятър. Утре облачността над страната ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна.

На много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен север-северозападен вятър. Максимални температури между 24° и 29°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за август – слабо ще се понижи.

Над планините облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще е ветровито, с умерен и временно силен северен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари