Забранени са свижданията в Дом "Възраждане"

3
Не се приемат и нови потребители
Не се приемат и нови потребители Снимка: БНТ

Забранени са свижданията и приема на нови потребители в Дома за стари хора „Възраждане“, съобщават от Областния оперативен щаб в Русе.

От там допълват, че при извършена през вчерашния ден проверка на място от страна на Регионалната здравна инспекция е констатирано, че в дома се спазват необходимите мерки за превенция и контрол на COVID-19.

За персонала са осигурени лични предпазни средства, а за обитателите ръкавици и маски за многократна употреба. На всеки етаж е осигурен отделен персонал за обслужване на потребителите. Храненето е организирано по стаите в съдове за еднократна употреба.

Понастоящем 19 обитатели на дома се намират на болнично лечение. 14 от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“, трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“, а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания  „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск остават под домашна изолация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари