За България, която толкова обичаме!

0
Протест под мотото „БУНТ в защита на природата” ще се състои днес
Протест под мотото „БУНТ в защита на природата” ще се състои днес

Протест пред Министерски съвет ще се състои днес под мотото „БУНТ в защита на природата”, предаде БГНЕС.

"Ние сме младите българи, на които им пука прекалено много за Морето, Планината, Бъдещето на България! Ние не сме обвързани с политически организации, заявяват организаторите на протеста. Протестираме срещу управляващите, които погубват, ощетяват, крадат безочливо! Същите тези, които ни принуждават да събираме пари за болни деца, социално слаби и т.н. Същите тези, заради които все повече българи бягат от България!", заявява организаторите на протеста.

"Искаме абсолютна забрана за строителство върху защитени зони. Пълно спиране на всички строежи и проекти по Черноморието и планините, които се изпълняват в следствие на незаконосъобразни устройствени планове и разрешения за строеж; Налагане на наказателна отговорност на всички длъжностни лица, които издават планове и разрешения за строеж в нарушение на закона. Незабавно изпълнение на всички ангажименти по Натура 2000 от държавата. Отнемане на концесиите, с които се злоупотребява. Нови конкурси при пълно съобразяване на действащото законодателство и при изрични изисквания за устойчив туризъм. Незабавно възстановяване на унищожените природни дадености от незаконните строежи. Оставка на Нено Димов.

Чашата преля отдавна! Трябват действия спешни! Трябва да се разбунтуваме! За Природата! За България, която толкова обичаме!", призовават още организаторите.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари