YouTube прави платена версия на видео портала си

0
Услугата все още няма официално име
Услугата все още няма официално име

В рамките на следващите няколко месеца YouTube може да представи платена версия на видео портала си. Тя ще струва около 10 долара на месец и ще поставя фокус над качественото съдържание, съобщава онлайн изданието The Verge.

Услугата все още няма официално име. Очаква се тя позволява на създателите на съдържание да ограничават избрани от тях клипове и те да са достъпни само за платените абонаменти. Услугата цели да даде още един източник на приходи за притежателите на по-големи и популярни канали. Очаква се YouTube да прибира по 45% от приходите от абонаменти и реклами, а останалата част от средствата да отиват за съответния канал.

Според източниците на изданието YouTube ще задължи каналите, които решат да участват в програмата, редовно да създават клипове само за платената част на портала. В противен случай, всичките клипове в канала ще бъдат сложени на режим "частен" и ще могат да са достъпни само чрез директен линк. Не се изключва платената част на YouTube да включва и достъп до музикалната услуга YouTube Music Key.

За сега от YouTube не коментират темата. Говорител на компанията заявява, че тя винаги обмисля нови начини да даде повече възможности на създателите на съдържание да печелят пари, а потребителите да имат достъп до повече качествено съдържание.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари