Япония съобщи за рекорден брой смъртни случаи от Ковид-19

0
Въпреки това смекчи изискванията за влизане на своя територия
Въпреки това смекчи изискванията за влизане на своя територия Снимка: ЕПА / БГНЕС

Въпреки това смекчи изискванията за влизане на своя територия

Япония днес съобщи за рекорден брой смъртни случаи от КОВИД-19 от началото на пандемията, но в същото време смекчи изискванията за влизане на своя територия, предаде агенция Киодо, цитирана от БТА.

343 души са загубили битката с причиняваното от новия коронавирус заболяване през последното денонощие, в момент, когато страната е връхлетяна от седмата си епидемична вълна. Досегашният мрачен рекорд от 327 смъртни случая датираше от края на февруари.

За първи път от началото на пандемията Япония отчита над 5000 починали от ковид за един месец. При това до края на август остава повече от една седмица, отбелязва Киодо.

Смъртните случаи в Япония общо са над 37 хиляди.

Днес властите отчетоха над 208 хиляди нови заразени. Това засили безпокойството от високите равнища на разпространение на коронавируса, които на свой ред може да доведат до увеличаване на броя на починалите.

Япония планира да спре да изисква отрицателен тест за коронавирус от влизащите в страната, ако те са с поставени три дози ваксина. Едновременно с това максималният брой хора, които имат право да влизат в страната, ще бъде повишен от 20 хиляди за едно денонощие сега вероятно до 50 хиляди, съобщи още Киодо, като се позова на източник от правителството.

Кабинетът възнамерява също така да увеличи броя на чуждестранните туристи, като разреши обиколки без екскурзовод.

През юни Япония започна да обработва заявления за приемане на чуждестранни посетители на пакетни обиколки с гидове от 98 държави и региони, където се смята, че разпространението на коронавируса е ниско. Сред тези страни са САЩ, Великобритания, Китай, Южна Корея, Индонезия и Тайланд.

Очаква се премиерът Фумио Кишида да обяви утре по-нататъшното смекчаване на изискванията за влизане в Япония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    nimjk
    Япония е като България за сащ - подчинена страна! Не е изненада, че настинковата пропаганда е заляла и територията на Япония! Колонизаторът и агресор сащ налага всичко свое навсякъде! Скоро ще ги джендеризрат и тях!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари