Времето ще ни нанесе шоков удар

0
Аномалията ще бъде голяма, температурите падат с 20 градуса само за няколко часа
Аномалията ще бъде голяма, температурите падат с 20 градуса само за няколко часа

Времето ще ни нанесе шоков удар в края на тази седмица, предупреждават синоптиците.

Аномалията ще бъде огромна, тъй като температурите падат с 20 градуса накуп само за няколко часа в петък срещу събота и затова хората със слабо здраве трябва да внимават, алармират специалистите.

Метеоролозите  дори обявиха жълт код за силен вятър. В областите Добрич, Варна и Бургас ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. Именно оттам според синоптиците започва застудяването, което в събота вече ще е подплатено с обилни валежи, сякаш настъпва краят на лятото, информира Струма. Което няма да е далеч от истината, тъй като според международните метеорологични служби и следващите две седмици ще бъдат с необичайно ниски за сезона температури – от 5 до 20 градуса, което е по-типично за октомври и дори ноември, но не и за юли.

Температурите ще се понижават отначало привечер в петък в Западна България и минималните ще достигнат 7-8 градуса, а по високите полета дори до нулата. Максималните събота и неделя за цялата страна ще са между 17 и 22 градуса, което е понижение с 20 градуса спрямо максималните стойности за идните три дни – до 38 градуса. В неделя студеното и лошо време ще стигне и до Черноморието, където също се очакват превалявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари