Водопроводчик "ужили" русенци с 9000 лева

0
Сред измамените е и преподавателят от Русенския университет професор Веселин Григоров
Сред измамените е и преподавателят от Русенския университет професор Веселин Григоров Видео: БНТ

11 русенци от квартал „Долапите” се разделиха с 9 хиляди лева, след като бяха измамени от мним водопроводчик, който им обещал, че ще им изгради водопровод до вилите, след което взел парите и изчезнал.

Повечето от  „ужилените” хора са  възрастни хора, предаде БНТ.

Вилната зона на русенския квартал „Долапите” не е водоснабдена и хората са принудени да пренасят вода с тубите, за да могат да живеят в по-нормални условия. Затова, когато видели на спирката залепена бележка, че в района може да бъде изграден водопровод, веднага се отзовавали на насроченото в обявата събрание. На него 54-годишен русенец, който се представил за собственик на фирма, която се занимава с изграждането на водоснабдителни инсталации им обещал, че до три месеца от чешмите на хората ще потече питейна вода. Без да подозират нищо 11 от тях броили на мнимия специалист по 800 лева и оттогава от него ни вест, ни кост.

Христо Гочев: „Дойде, ще прекараме вода, дайте пари и аз му дадох. Записа, даде една бележка там. Те от МВР-то викат – тези бележки се продават в книжарницата.”

Сред измамените е и преподавателят от Русенския университет професор Веселин Григоров. Той пръв се усъмнил, че са жертви на перфектно замислена измама и решил да разплете случая, като проверил във водоснабдителното дружество дали изобщо са подадени документи за прокарването на вода във вилната зона.

Проф. Веселин Григоров: „Проверих, такава документация не е постъпвала. Почнах да го търся, той вече не отговаряше на телефона си. Чувствам се измамен, както пише в Наказателния кодекс. Не може един човек да се облагодетелства по нечестен начин.”

След година ходене по мъките потърпевшите подали жалба в полицията. Извършителят на измамата вече е задържан. В момента се установява дали с обещанията си не е ощетил и други хора.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари