Внезапно почина писателят Стоян Николов - Торлака

0
Известният журналист бе редактор и автор в редица онлайн и печатни медии
Известният журналист бе редактор и автор в редица онлайн и печатни медии Снимка: tetradkata

Внезапно от този свят си е отишъл авторът на първия български роман, написан на северозападен диалект "Северозападен романь"

Писателят и журналист Стоян НиколовТорлака почина едва на 42 години.

Тъжната вест съобщиха негови близки.

Торлака е роден е на 3 октомври 1979 година в Монтана. Завършва история във Великотърновския университет „Свети Кирил и Методий“ и културна антропология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, след което работи като журналист. Бил е редактор и автор в редица онлайн и печатни медии. От 2015 година досега имаше своя коментарна рубрика в сайта „Биволъ“.

Дебютният му роман „Северозападен романь“, написан през 2014 г., е първият в българската литература, издържан изцяло на северозападен диалект, пълен с богато и несекващо чувство за хумор. Следват още три романа от четирилогията, историческия диптих „Ивайло“, романът „Хазарт“, разкази…

Беше един от малцината български писатели, които с талант и упоритост успяват да се издържат изцяло от писане. Малкото му издателство „Попов мост“, в което излизаха само неговите романи, беше едно от активните и успешни български издателства.

Писателят оставя сираци трима синове - на 9, 11 и 14 години.

Опелото ще се състои в неделя, 7 август, от 12 часа в старата църква в Монтана.

Поклон пред паметта му!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    ivaka
    До Почна се:Ти от безсмъртните ли си?
  • 4
    2
    Почна се
    Тоя случайно да не е бил... тройно *ваксиниран*, с две игли, плюс бустер?
  • 0
    1
    да
    В северозапада се пие яко. Да е жив и здрав! (Северозападен хумор, и той гое използвал в подобни ситуации.) Четете от Резерват Северозапад "Най-тегне мътвец", то мисля беше от Торлака.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари