Влюбени англичани вдигнаха разкошна сватба в Пловдив

1

Френско козе сирене с лешници, агнешки котлети, няколко вида салати и торта с пресни ягоди, маскарпоне и черен шоколад. Това бяха само част от изисканите блюда, които шеф готвачът на ресторант „Атлас” приготви за бутиковата сватба на Марви-Лиса и Джеймс Букър.

Влюбените англичани решиха да се врекат във вечна вярност под тепетата, тъй като много харесват града. Те избрали ресторанта за тържеството си, защото се впечатлили от архитектурата на сградата, която е реставриран паметник на културата от 1923 г., и от нейната автентичност, пише "Марица".

Сватбеният ритуал вчера се състоя на Античния театър, като за него младото семейство бе поканило специално пастор от Англия. Към 19 часа Марви-Лиса и Джеймс пристигнаха пред ресторанта с червен „Рокни Студебейкър“ от 1931 г., шофиран от основателя на автомобилен клуб „Ретро“ Дончо Дончев. Атрактивното возило премина през самата главна улица и спря до фонтана с пеликаните.

30 гости от цял свят нетърпеливо чакаха младоженците. Партито започна с уелкъм дринк с чаша ягодово мохито, след което всички се потопиха в атмосферата на гигантския 3D мапинг. На специални пана по стените роднини и приятели на семейство Букър бяха поздравени на десет езика. „Обичам ви”, призна на български булката и изненада своите близки.

По стар български обичай тъщата и свекървата захраниха децата си с хляб и мед, за да им е сладък животът. Майката на Джеймс дари огън за новия им дом и им пожела никога да не позволяват той да угасне. После дойде и моментът Марви-Лиса да ритне менчето, в което бяха поставени бели цветя, символ на мъжката рожба, и червени цветя – символ на женската. Водещата обясни, че което от тях се изтърколи първо от менчето, такава ще бъде първородната рожба в семейството. Младата булка плахо изпълни ритуала, ала на земята се озоваха цветчета и от двата цвята. „Близнаци ще са – момче и момиче”, пророкува водещата, а гостите посрещнаха новината шумно.

Вечерта продължи с много танци, акустично пиано и диджей програма. 5-минутна заря изненада младоженците, след което те разрязаха сватбената торта на самия фонтан с пеликаните пред ресторанта.

Източник: Марица
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари