Вижте какво чудо се случи на нашата улица! Думи нямам да опиша гнева си...

1

Зрителка на Нова тв е изпратила притеснителен сигнал до "Моята новина". Снимките, които жената изпраща са наистина брутални.

Вижте ги и прочетете какво пише Анелия от Силистра:

Здравейте! Не знам дали това, което ще напиша, представлява новина за вас, но не мога вече да сдържам възмущението си от безхаберието на местното управление. Казвам се Анелия Великова и живея в гр Силистра, на ул. "Гено Чолаков".

Вече втора година в нашия град се "работи" по проект за подмяна на канализацията, по който възложител е Община Силистра. Няма лошо, ако всичко вървеше по план и се спазваха необходимите предпазни мерки и технически изисквания за работа. Повече от месец по улицата, на която живея се извършват ремонтни дейности.

Самата улица е дълга не повече от 50 м. Изкопана е огромна двуметрова яма, обхващаща цялата улица. Обектът не е обезопасен , а още по-малко укрепен . Това води до застрашаване на здравето и живота на преминаващите по тесните пътечки, които са оставени Достъпът на живущите до домовете им е силно ограничен. В резултат на лошите метеорологични условия и пясъчливата почва, отделни части от тези пешеходни участъци започнаха да се сриват в ямата. Както казах и по-горе, по протежение на цялата улица и от двете страни липсват ограждения съгласно нормативните изисквания за безопасност. В началото бяха поставени само панделки, сигнализиращи за работен обект, сега и тях ги няма.

Освен всички негативи, липса на телефон, липса на интернет, липса на кабелна, липса на вода и ток, които изтърпяхме сме подложени и на заплаха за здравето ни. Единственото улично осветление, една лампа, умишлено е преустановено и след 17 ч. е невъзможно да се прибереш в дома си. Достъпът на линейки и други специализирани коли е напълно ограничен. Дъщеря ми вече месец е превърната в затворник, предвид заболяването й, което води до 100% инвалидизация , с чужда помощ. Тя не е в състояние да премине през необезопасените "проходи". Некадърността на работниците води до непрекъснато късане на главни разпределителни кранове. Почти на всяка улица, след асфалтирането й /т.е. приключване на ремонта/ се копае отново и се стига до полагане на други тръби. В какви размери се изразяват тия разхищения и кой ги плаща? Бих могла още да пиша, но.... изпращам няколко снимки, които са направени през работни дни и след 18 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари