"Видими" или "Невидими" са резултатите от управлението на Пламен Стоилов?

1

През последните няколко седмици, от предизборният щаб на ГЕРБ ежедневно ни заливат, направо ни облъчват, с информация под формата на снимки и други подобни материали, че около нас има „видими промени“.

Явно, единствената им цел е да ни убедят, нас,  русенци, че всичко, което са направили през последните 4 години, попада в графата видими резултати, тоест, че все пак са свършили нещо и за хората. Явно обаче се оказва, че тези резултати все пак не са чак толкова „видими“, и затова на русенци редовно трябва да им бъде „напомняно“ за тях... Изхождайки от дълбокото убеждение, че за нас най-важни са хората, а не асфалта или гръмките обещания, ние  решихме, посредством този кратък фотоматериал, да ви покажем истинското лице на управляващата клика от ГЕРБ - Русе.

Искаме да им зададем и няколко въпроса, на които вече отлично знаем, че отговор няма да получим, както кандидатът им Пламен Стоилов не отвърна нито веднъж на питанията на Искрен Веселинов.

1. Едно от обещанията на ГЕРБ към жителите на квартал ДЗС беше ли, че в разумен срок те ще получат „привилегията” да се ползват от редовен лекарски кабинет в квартала. Е, стана ли това, или срокът все още „не е разумен“? А може би кабинетът не е „видим“?

2. Обещаха ли преди 4 години Стоилов и компания на същите тези хора, че в ДЗС ще има пенсионерски клуб? Къде е той, сред „видимите“, или „невидимите“ резултати от управлението на Пламен Стоилов?

3. Колко струва спокойствието и сигурността на жителите в квартала, като и след тия 4 години все нямат седалище за своя кметски наместник? Обещаната от ГЕРБ сграда все още си стои като руина, както и повечето „видими резултати“ от тяхното управление – или по-скоро „владичество“! Освен това докога, същите тези жители, граждани на Република България, ще бъдат подлагани на административен произвол и своеволия от страна на тамошния кметски наместник, при когото те, отивайки да молят за помощ и съдействие, откриват единствено грубо отношение?

4. Колко години трябва да минат, за да имат най-сетне жителите на ДЗС право на чиста околна среда, на нормално сметосъбиране, и уредено снегопочистване? Или още не е дошло времето и на тези „видими“ резултати?

5. Трябва ли да пострада някое дете, нахапано от озлобени кучета, които кръстосват из  ДЗС, за да се сети най-сетне кметският наместник, че има вменени задължения и по ветеринарно-медицинския контрол на територията на квартала?

6. Нима жителите на квартала живеят в Ранното средновековие, а не в 21 век, или с нещо са се провинили пред ГЕРБ, че заради това са лишени от улично осветление?

Ние знаем, че обещания се дават лесно, знаем още, че лъжи се изричат още по-лесно! Убедени сме, че в „задълбочената аналитична мисъл” на доскорошния кмет и неговия екип напълно отсъства понятието равенство. Ако то присъстваше, живеещите в квартал ДЗС непременно щяха да разберат, най-вече усещайки резултатите, защото перифразирайки Антоан Дьо Сент Екзюпери - „Същественото е невидимо за очите“.

Явно, това е положението и с „видимите резултати“ от управлението на ГЕРБ!

Коментар на Траян Тотев

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари