Вдигнаха данъка за таксиметровите превозвачи в Русе

0
Очакваните постъпления от данъка да са в размер на 373 хил.лв
Очакваните постъпления от данъка да са в размер на 373 хил.лв

Русенските таксиметрови превозвачи ще плащат годишен данък от 500 лв. от 2017 г.

Това гласува на днешното си заседание Общински съвет - Русе. Очакваните постъпления от данъка да са в размер на 373 хил.лв., определени на база издадените разрешения за извършване на таксиметров превоз на пътници и общия брой таксиметрови автомобили на територията на общината.

Припомняме, че Общинският съвет определя годишния размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лв. в срок до 31 октомври на предходната година.

Законът за допълнение на Закона за местните данъци и такси регламентира реда, по който данъчно задължените лица, посочени в раздел „Данък върху таксиметров превоз на пътници“, се облагат с данък върху таксиметров превоз на пътници за извършваната от тях или от тяхно име дейност по таксиметров превоз на пътници. Данъчно задължени лица по този раздел от закона са превозвачите, притежаващи удостоверение за регистрация, издадено от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници, издадено от кмета на общината.

Целта е да се изпълни законовото задължение, вменено с § 3 от ПЗР на ЗДЗМДТ, съгласно който „За 2017г. общинският съвет определя размера на данъка върху таксиметровите превози по глава втора, раздел VІІІ до 30 септември 2016г.“, коментират вносителите от местната администрация. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари