Валери Симеонов не разрешава Спорт Тото да организира онлайн залагания

0
Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви, отсече лидерът на НФСБ
Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви, отсече лидерът на НФСБ Видео: БНТ

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се зарече, че няма да позволи Спортният тотализатор да заеме нишата, освободена от Националната лотария, като започне залагания онлайн.

"Целта на тотализатора е да подпомага спорта. Няма опасност за установяване на държавен монопол в хазарта", увери депутатът и съпредседател на "Обединени патриоти" в ефира на БНТ.

Във връзка с изразеното недоволство от спортни клубове срещу проектозакона за хазарта, Симеонов заяви, че те са организирани, целенасочено инспирирани и не е вярно, че основната част от спонсорите им са именно фирмите за залагания.

Той отново настоя на тезата си, че казината и игралните трябва да останат само в 5-звездните хотели във вътрешността на страната и по морето, както и в крайграничните райони.

Затварянето на останалите зали ще се извърши постепенно, разсрочено до 2025 г., когато изтичат лицензите на повечето такива фирми, каза той.

А аргументите за затварянето на игралните зали и казина, депутатът очерта така: "Хазартът е болестна зависимост и носи много жертви. Промените в закона целят да ограничат хазартната зависимост на най-бедните, които са всъщност най-честите жертви".

Валери Симеонов се надява да получи широка парламентарна подкрепа за проектозакона си. Очаква това да бъде постигнато чрез диалог с партиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари