В Русе паднаха 20 л/кв.м дъжд

0
Валежите продължават и в момента
Валежите продължават и в момента Снимка: Dunavmost

По-интензивни валежи е имало днес в югоизточната половина от страната, като най-значителното количеството им към 15.00 часа е било в Сливен - 18 л/кв.м. Там е регистрирана и градушка.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По съществено количество валежи и гръмотевична буря е имало и в много райони от Източна и от Южна България - във Варна - 7 л/кв.м, в Русе - 20 л/кв.м и в Разград - 15 л/кв. м.

Във Варна има регистрирана градушка около 3-4 мл.

В днешния ден не е имало критично повишение на нивата на реките в страната. Идните дни не се очаква да има кодове за валежи от дъжд.

Събота само на отделни места в страната ще превали, като не се очакват значителни количества дъжд. Ще преобладава слънчево време, като следобедните часове ще има временни увеличения на облачността.

Неделя ще се увеличи високата и средната облачност, но ще е почти без валежи. На изолирани места ще има незначителни количества дъжд. Температурите ще се повишат. Следващата седмица ще има повече валежи, по-значителни в западната половина от страната, като ще са придружени с гръмотевични бурии и не са изключени и градушки. Температурите слабо ще се понижат, но няма да са много ниски.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари