В Първомайци направиха курбан за здраве след поредицата от трагедии на пътя

1
В рамките на няколко дни двама младежи от селото намериха смъртта си в катастрофи
В рамките на няколко дни двама младежи от селото намериха смъртта си в катастрофи Снимка: Фейсбук, Добромир Добрев

Жителите на село Първомайци направиха курбан за здраве след поредицата от пътни инциденти през последните часове.

"На големия празник Преображение Господне заедно с жителите на Първомайци се помолихме за душите на загиналите в катастрофи, за здраве и благополучие на селото. Четирима свещеници участваха в молитвата, направиха водосвет и осветиха курбана, който Кметството подготви за здравето на първомайчани.

Всички си пожелахме да се сложи край на поредицата от трагедии, застигнали селото - в рамките на няколко дни двама младежи намериха смъртта си в катастрофи и това стана повод за общата молитва.

Вярвам, че молитвите ни ще бъдат чути, когато и ние сме отговорни на пътя. Хора, моля ви, бъдете разумни и предпазливи. Пазете себе си и хората край вас. Преди ден още един горнооряховчанин, в разцвета на силите си, загина в жестока катастрофа. Тази нощ четирима румънски граждани намериха смъртта си след тежък удар между Поликраище и Куцина. Да спрем тази черна серия, да шофираме внимателно и взаимно да се пазим.

Честит празник и бъдете здрави!", написа във Фейсбук Добромир Добрев, кмет на Община Горна Оряховица

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари