В Италия влезе в сила коледният локдаун

0
Ограничителните мерки предполагат забрана на всяко ненужно движение на населението
Ограничителните мерки предполагат забрана на всяко ненужно движение на населението Снимка: AP

Навръх Бъдни вечер в Италия влезе в сила националният локдаун.

Както е обяснено на уебсайта на правителството на републиката, ограничителните мерки предполагат забрана на всяко ненужно движение на населението, предава TACC, цитирана от Фокус.

Магазините за търговия на дребно са затворени в цялата страна, а ресторантите и баровете могат да обслужват само клиентите, които поръчват доставка за вкъщи. Препоръчително е на коледния празник да се канят не повече от двама възрастни, които могат да бъдат придружени от деца на възраст под 14 години. Забранено е да събирането на градските площади, включително в навечерието на Нова година.

Властите са направили всичко възможно да ограничат срещите и движението на хора от страх от ново увеличение на броя на заразените с новия коронавирус след празниците. Разпоредбите ще бъдат в сила до 6 януари с малки облекчения на 28-30 декември и 4 януари.

От 7 януари беше планирано да се отворят ски курортите. Сега обаче датата бе изместена за края на месеца. На същия ден - 7 януари - трябва да започне кампания по масова ваксинация на населението. След това се предвижда постепенно връщане на децата в училищата, като последни в класните стаи ще влязат гимназистите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари