Великобритания забранява кучетата американско були

1
Според анализатори тази порода се счита за белег на висок статус в престъпния свят
Според анализатори тази порода се счита за белег на висок статус в престъпния свят

Според анализатори тази порода се счита за белег на висок статус в престъпния свят

Породата американско були може да стане поредната забранена за развъждане и отглеждане порода във Великобритания. Това стана ясно, след изявление на британския премиер Реши Сунак, предаде bTV.

Премиерът каза, че споделя ужаса на нацията след серия от нападения и смъртни случаи в следствие на нападения от кучетата.

Статистиката сочи, че от 2021 г. кучета от породата американско були са отговорни за 11 потвърдени и 3 предполагаеми смъртни случая във Великобритания. Тези кучета първоначално са били развъждани от американски питбул териери и американски стафордширски териери и са се появили за първи път в Обединеното кралство около 2014 или 2015 г. Броят им бързо нараства през годините на локдауна, а според някои анализатори тази порода се счита за белег на висок статус в престъпния свят.

В клуба на породата неговото поведение е описано като „нежно и приятелско“, но все пак отбелязват, че агресията на кучетата е характерна за тази порода. Американското були може да тежи повече от 60 кг и е достатъчно силно, за да надвие възрастен.

Само през изминалата седмица са регистрирани два инцидента с кучета от тази порода. Мъж почина след нападение в град Уолсол, а 11-годишно момиче беше ранено в Бирмингам.

Забраната на породата няма да бъде прецедент. От въвеждането на Закона за опасните кучета в през 1991 г. на Острова са забранени американският питбул териер, японската тоса, дого аржентино и фила бразилейро. Редица неправителствени организации и специалисти кинолози посочват, че мярката няма да доведе до решаване на проблема, защото за хората, които се занимават с кръстоска и развъждането на нови видове породи това е доходоносен бизнес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ТМ
    Браво! Дано скоро и при нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари