Изпращат абитуриенти като звезди от Холивуд!

1

1200 абитуриенти ще бъдат изпратени като холивудски звезди към следващия етап от живота си във Велико Търново и Горна Оряховица. Традицията да постила червен килим на зрелостниците въведе управата на старопрестолния град, а от тази година се включва и съседната община.

Близо 370 абитуриенти от железничарския град щи се радват на специалното изпращане тази вечер и на Празника на буквите - 24 май. Преживяването ще могат да изпитат всички момчета и момичета, които през 2015 г. приключват средното си образование в горнооряховските училища. Церемонията по тържественото изпращане и в двата дни е насрочена за 18.30 ч.

Дванадесетокласниците ще дефилират в пространството между читалище "Напредък - 1869" и сградата на общината. Специален поздрав към абитуриентите ще отправи кметът инж. Добромир Добрев.

Най-любопитните за последните тенденции в облеклата и транспорта на Балове 2015 от региона ще бъдат буквално раздвоени, защото в празничните 24 и 25 май червеният килим ще бъде разпънат и пред общината в Търново. По него ще дефилират 834 абитуриенти от 38 паралелки на 12 училища в старата столица, а лино кметът Даниел Панов ще им пожелае на добър път.

Заради церемонията и в двата града ще има затворени централни улици и промени в движението.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари