Българска следа в "Оскарите"

1
Това е опаковката на шоколадови бонбони - един от подаръците на бляскавата церемония
Това е опаковката на шоколадови бонбони - един от подаръците на бляскавата церемония Видео: NOVA

Това е опаковката на шоколадови бонбони - един от подаръците на бляскавата церемония

Делят ни броени часове до най-престижната церемония в Холивуд – „Оскарите”. Номинирани са десетки актьори за най-голямото отличие в киното. Дори да не спечелят златната статуетка, ще получат утешителна награда на стойност близо четвърт милион лева. Един от подаръците – шоколадови бонбони, е с опаковка, произведена в България, предава NOVA.

Животът на Фиона е като от филм. Започва да прави шоколади в кухнята на майка си преди 4 години в малко селце в Шотландия. Все още не може да повярва, че отвъд Океана най-известните в Холивуд чакат да опитат нейните бонбони. „Фактът, че шоколадите ми ще бъдат в домовете на Брадли Купър, Марго Роби, Лили Гладстоун - направо не мога да го повярвам. Те са такива големи имена. Толкова са известни и съм направила нещо, което ще отиде в домовете им”, казва сладкарката.

Сред подаръците за $125 000 са ваучер за липосукция, сеанс с врачка, екскурзии и бонбоните на Фиона. Какво са „Оскарите”, ако на тях няма българска следа? Оказа се, че опаковката за сладките се прави на „Цариградско шосе” в София. „Перфектни са, евтини са. Направиха всичко, което исках. Всичките ми кутии са от България”, споделя Фиона. Поискала цветовете да са златно и черно, за да изглежда елегантно. Казва, че в опаковките няма пластмаса.

Фиона прави всичко сама. Няма други сладкари, които да ѝ помагат, защото доскоро не можела да си го позволи. От „Оскарите” я помолили да направи 38 кутии с по 24 сладки. По-голямото предизвикателство обаче било да изгледа всички номинирани филми. „Всеки път, като забележа нещо интересно, слагах филма на пауза и си записвах в едно тефтерче какви биха били най-добрите вкусове. Може би ми отне над 20 часа да се подготвя”, споделя шоколатиерката.

Часове преди най-бляскавата церемония шотландските сладки с български опаковки вече са подарени на номинираните за престижната награда. Според Фиона обаче в момента на звездите не им е до нещо сладко.

На 4 000 километра от града на мечтите, Фиона сбъдва своята мечта. Вече има своя „Оскар“ за бонбони. Днес тя е звездата в село Кампбелтаун. На кориците е на списания и вестници, а на табелката на сладкарницата ѝ пише „Феча отива в Холивуд!”. Тя е горда от себе си и споделя, че всичко си е струвало, въпреки съмненията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари