В Дания има 214 случая на предаване на коронавирус от норки на хора

0
Случаите са били засечени след изследвания, направени в периода 8 юни - 18 октомври
Случаите са били засечени след изследвания, направени в периода 8 юни - 18 октомври

Държавният институт за борба с инфекциозните заболявания съобщи за 214 случая на предаване на новия коронавирус от норки на хора, предаде ТАСС.

Случаите са били засечени след изследвания, направени в периода 8 юни - 18 октомври. През този период именно избухна зараза с новия коронавирус сред норките в Дания. Тъй като не можаха да овладеят ситуацията, в сряда датските власти взеха решение за унищожаването на 17 милиона норки в 1139 развъдници.

Над четвърт милион датчани в засегнатия район в северната част на страната, където норките се заразили с мутирал щам на коронавируса, бяха поставени под карантина, предаде Асошиейтед прес.

Мярката е в сила в 7 общини с население от общо 280 хиляди души, съобщи министър-председателката Мете Фредериксен. Културните и спортните прояви там са преустановени, общественият транспорт не работи, а регионалните граници са затворени.

Същевременно Великобритания извади Дания от така наречения коридор за пътувания и вече хората, идващи от датска територия, ще трябва да се самоизолират, предаде Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари