Уволниха служители на Автогарата в Русе, защото поискаха нощна охрана

11
Случаят с пребитата жена на Автогарата в Русе засегна и други служители
Случаят с пребитата жена на Автогарата в Русе засегна и други служители Снимка: Dunavmost / архив

Случаят с пребитата жена на Автогарата в Русе засегна и други служители

Служителка на Автогарата в Русе пострада от тежък побой. Инцидентът се е случил в полунощ на 6-ти юни. 57-годишната жена е с мозъчно сътресение и настанена за лечение в русенската болница "Канев", а нападателят е 49-годишен рецидивист, наскоро излязъл от затвора. По информация на свидетели жертвата и извършителят са се познавали.

Случаят породи множество въпроси относно липсата на охрана там. Служители, които дават нощни дежурства споделиха, че са били свидетели на грабежи и побоища, а съпътстващата мизерия в района също ги тормози. По техните думи Автогарата в Русе е убежище за клошари и бездомници, а работещите там не се чувстват в безопасност.

Изсветляването на проблема обаче, както и съвсем резонното искане за осигуряване на нощна охрана се оказва нож с две остриета - за часове въпросните служители бяха уволнени.

За това съобщи Силвия Маринова в социалните мрежи:

"Дългогодишните наематели на обществената тоалетна бяха уволнени и договора им прекратен за това че дадохме интервю и искахме единствено охрана през нощта, очаквам и аз утре да бъда уволнена. Нямам думи..потресена съм. Без да исках навредих. Съжалявам", с огорчение споделя тя.

Каква ще бъде реакцията на отговорните институции предстои да разберем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    12
    Значи
    Какво да кажем за площада пред жп гарата - огромни нелегално пребиваващи автобуси с табели случаен превоз , стотици коли пред пощата и митницата с изпращачи или посрещачи. Какво правят там тези автобуси ? Пълно с коли на паркинга, заебани от дни и месеци ....Обществен безплатен паркинг+автоморга. Общината спи ....., а идат избори ....
  • 14
    11
    Инж Томов
    Само граждански протест и неподчинение на стотици русенци пред т. нар. ръководство на автогара Русе, което да бъде отразено широко по медиите, може да промени нещо. Иаз останах безкрайно възмутен от поведението на шефа на автогарата, дето всъщност не се знае на кого и какво по-точно е шеф. нали там е пълно с всевъзможни външни фирмички, частни превозвачи, всичко са си отделни фирми. Няма единно управление, както е било преди години и оттам тръгва всичко лошо. Наистина най-гадната автогара в цяла България е тази в Русе. Жалко, че нито на кмета, нито на някой друг, му пука изобщо за това, а уж е лице на града първо впечатление за всички гости на града.
  • 16
    10
    Маринова
    Автогара Русе е едно срамно грозно петно за град Русе. Няма по-грозна, по-долна, по-неуредена автогара в цялата страна. няма да давам за пример Бургас, Разград, Пловдив, където автогарите са на високо европейско ниво. В нашата автогара липсват удобни чакални, няма актуална видна информация за автобусите, няма условия за изчакващи пътници, няма багажно отделение за сигурно съхраняване на много багаж. Сайтът на автогара Русе в Интернет е ужасен. Ако го ползвате от мобилно устройство, няма как да разберете каквото и да било. Информацията е стара, погрешна, подвеждаща, телефоните не винаги са верни. Пътник, който ще пътува за някъде, пристигайки на автогара Русе започва да се лута между чакалня, вътрешни и външни каси, диспечерски пункт в опит да търси вярна информация и понякога не може да я открие изобщо. Самото архитектурно оформление на вътрешни и външни пространства е много калпаво, лиспва естетика, няма комфорт за чакащите нито вътре, нито по секторите. Пълно е с клошари, цигани, наркомани, просяци, бездомни кучета и котки, цари мизерия и вони на лошо. Няма удобни подстъпи и стъпала, има много дупки по асфалта и разместени плочки, разни неравности и прагове по земята, така че да се спънеш с много багаж. Направо е ужас! А най-ужасното е, че няма отговорни лица, които да застанат и да понесат своята отговорност пред гражданите! Не се знае кой управлява и стопанисва това огромно пространство , кой и как го охранява, изобщо един ли е или са много?! Ето това е резултатът от пазарната частна иницатива в автобусните превози през последните 30 години. Пълне погром на автогарите , но русенската е най-зле от цялата страна и изобщо не подобава на един европейски град да има такава автогара. При това тя е доста ползвана, особено за София и Варна, тъй като по същите направления влаковете са много по-бавни и обикалят. Не са намери ни кмет, ни държава, ни охранителна фирма, която да направи нещо! Срам и позор!
  • 19
    9
    Анонимен
    Искаш охрана уволняват те и те изритват.
  • 31
    8
    Анонимен
    Типично по русенски .Искаш по добри условия на труд уволняват те !. Искаш по до заплащане,уволняват те !Че на всичко отгоре и мазно ти се смеят . Трябва постоянно да се жертваш ,жертваш и страхуеш с цената на здравето за работата и пред шефа . Ебати селските смешници дето са в Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари