Урок по патриотизъм в Ценово

0

Ученици от четирите училища в община Ценово се събраха на урок по патриотизъм в салона на НЧ „Христо Ботев“.

Младите родолюбци тържествено отбелязаха 144-годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Организатори на проявата бяха ръководството на общинската администрация, Месната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и ръководствата на учебните заведения. Урокът по родолюбие, посветен на Васил Левски, беше открит от зам.-кмета на община Ценово Ваня Игнатова.

В словото си тя изтъкна, че „в пантеона на най-почитаните, дарени с ореола на безсмъртието  е и Васил Левски. В нашата нова история няма друга такава личност, която да е останала незасегната от бурите на обществения и политическия живот, която така да вълнува и респектира нацията“. Гости на тържеството бяха и представители на общинското ръководство  на СОСЗР.

Всяка от представителните групи на училищата беше подготвила специален поздрав към участниците в тържеството. Учениците от Ценово изнесоха рецитал на живота и незабравимото дело на Дякона. Групата от Долна Студена се представи с драматизация на съдебния процес срещу Левски. Във викторината, подготвена от Камелия Леонова, четирите отбора показаха знанията си за живота и родолюбивото  дело на Апостола на свободата.

В първия кръг участниците демонстрираха бързина при отговорите си. Трябва да се отбележи фактът, че отборите не дадоха нито един грешен отговор. Във втората част учениците подредиха известни мисли, изречени от Васил Левски и останали като светини в народната памет. Интерес за всички представляваше сглобяването на пъзели – седемте известни фотографии на Дякона.

В края на родолюбивата проява Ваня Игнатова връчи грамоти на отборите и по енциклопедия „Най-великите личности на България“. Всички участници в тържеството се окичиха с почетни медали с лика на Васил Левски и получиха скромни подаръци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари