"Умен" презерватив измерва половата активност

0
i.Con измерва различни показатели по време на секс
i.Con измерва различни показатели по време на секс

Свързаните джаджи са част от нашето ежедневие, независимо дали го искаме или не.

Благодарение на тях можем да измерваме всичко — колко крачки сме направили, колко калории сме приели, колко часа сме спали и т.н. От известно време обаче се заражда нова мода при „фитнес“ джаджите и тя е свързана с нещо по-приятно от поредната тренировка във фитнеса. Да, точно така — става въпрос за секса, пише SMART NEWS.

Защо да не измерваме и как правим любов, или поне този въпрос си задават създателите на „първия в света умен презерватив. Преди да се шашардисате от идеята за кондом за многократна употреба, нека ви успокоя — i.Con всъщност е пръстен, който се поставя над обикновени презерватив от аптеката, след което се свърза с приложение на вашия телефон и оттам работи, за да ви дава информация за половия акт.

Ще си зададете въпроса „Какво точно следи тази джаджа?“ Отговорът е много прост, а именно — колко калории сте изгорили по време на играта ви с половинката, каква е била скоростта, колко различни пози сте пробвали през седмицата, колко ви е дебел и т.н. Още не сте прочели най-шантавото обаче! i.Con може да ви извести с нотификация ако има опасност да се заразите с полово предавана инфекция като сифилис или хламидия…

Да, прочетохте правилно! Въпросът обаче е, след като получите нотификацията, какво следва?

Не знам кое е по-странно — изобщо съществуването на подобна джаджа, или това, че няма изрично дамски вариант на този „презерватив“. Или пък тя може да си го купи и да кара партньора си да го слага?

Създателите са въодушевени от своето творение и нямат търпение хората да започнат да го използват и сравняват сексуалните си резултати с тези на други „потребители“. Да! Ще има и онлайн класации… Ето и как от i.Con представят продукта си:

Чудили ли сте се някога колко калории изразходвате по време на полов акт? Колко тласъка сте направили? Скоростта? Времетраенето? Колко често го правите? Колко различни пози пробвате през седмицата, през месеца или през годината? Чудили ли сте се някога как вашите постижения се сравняват с тези на хора по света?

Добре дошли в бъдещето на носимите технологии в спалнята.

Добре дошли при i.Con.

Сега остава само още един въпрос — искаме ли да превръщаме нещо като секса в поредните цифри, които измерваме и няма ли това да убие желанието ни за този акт? Защото според проучване, публикувано в журнала Consumer Research и озаглавено „The Hidden Cost of Personal Quantification“, колкото и да обичаме да измерваме активността си, това действие намалява чувството за удоволствие, още повече когато въпросната активност се смята за приятна по начало…

Какво мислите?

Цената му ще е около 75 долара. Бихте ли си купили нещо подобно?

Източник: SMART NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари