Украйна отрече да е замесена в атака с дронове срещу Кремъл

0
Москва се готви за мащабна "терористична атака" срещу Украйна в близките няколко дни, отбеляза Михайло Подоляк
Москва се готви за мащабна "терористична атака" срещу Украйна в близките няколко дни, отбеляза Михайло Подоляк Снимка: Ukrinform

Москва се готви за мащабна "терористична атака" срещу Украйна в близките няколко дни, отбеляза Михайло Подоляк

Високопоставен представител на украинските власти заяви днес, че Киев няма нищо общо с нападението с дрон срещу Кремъл и че подобни действия не биха донесли нищо на Украйна на бойното поле, а само биха провокирали Русия да предприеме по-радикални действия, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски, каза в коментар, изпратен до агенцията, че твърдението, че Киев стои зад атаката, и извършените арести от страна на Русия на предполагаеми украински диверсанти, може да означават, че Москва се готви за мащабна "терористична атака" срещу Украйна в близките няколко дни.

"Разбира се, Украйна няма нищо общо с нападението с дрон срещу Кремъл. Ние не атакуваме Кремъл, защото, на първо място, това няма да доведе до решаването на каквито и да било военни задачи", заяви Подоляк.

По-рано Русия обвини Украйна, че е атакувала тази нощ Кремъл с безпилотен летателен апарат и е извършила неуспешен опит за убийството президента Владимир Путин.

"Според мен е абсолютно очевидно, че както "съобщенията за нападение срещу Кремъл, така и предполагаемото задържане на украински диверсанти в Крим, ясно показват подготовката за мащабна терористична провокация от страна на Русия през следващите дни", заяви Подоляк.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари