Убиецът на Кенеди е намушкан в затвора

1
Състоянието на Сирхан Сирхан е стабилно
Състоянието на Сирхан Сирхан е стабилно Снимка: Gregory Bull, AP

Осъденият за убийството на американския президент Робърт Ф. Кенеди - Сирхан Сирхан, беше намушкан в затвор близо до Сан Диего в щата Калифорния, информира Би Би Си. Властите съобщават, че инцидентът се е случил в петък. 

Департаментът по затворите в Калифорния излезе с официално изявление за случая, пише 24 часа. Оттам заявиха, че служителите в затвора са реагирали бързо на нападението. Те не посочват, че жертвата на атаката е именно Сирхан Сирхан, но информират, че състоянието на наръгания затворник е стабилно.

Източник от силите на реда посочва, че намушканият при нападението е именно осъденият за убийството на Кедеди. 

75-годишният Сирхан Сирхан е осъден на доживотен затвор в "Ричард Дж. Донован", където е станал и инцидентът в петък. Предполагаемият нападател е вкаран в изолатора на затвора. Мотивът за нападението все още се разследва. 

Сирхан Сирхан е осъден за убийството на американският президент Кенеди на 5 юни 1968 година в хотел "Амбасадор" в Лос Анджелис. Кенеди е прострелян в кухнята на хотела, а умира 24 часа по-късно в болница. 

На съдебното дело през 1969 година Сирхан получава смъртна присъда.  3 години по-късно обаче наказанието му е променено на доживотен затвор, тъй като в щата Калифорния премахват смъртната присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари