Нападателят от Лиеж е жесток затворник, пуснат на свобода за няколко часа

0

Белгийският град Лиеж стана кървава сцена за втори път в последните години.

Затворник, за когото се съобщава, че е бил много жесток, уби с нож и със собственото им служебно оръжие двама полицаи, както и случаен гражданин, преди да бъде застрелян от силите на реда. Прокуратурата съобщи, че разследва терористични действия. 

Затворникът Бенжамен Ерман (36-годишен белгийски гражданин) е излежавал присъда за закононарушение, което засега не се посочва, но се уточнява, че не е било свързано с тероризъм. Местни медии допускат, че той се е радикализирал в затвора, информира БТА.

Окончателното му освобождаване е предстояло, а снощи той е получил разрешение да излезе на свобода само за няколко часа. Свидетели уточняват, че той е викал "Алах е велик" и е разполагал с две огнестрелни оръжия. Твърди се, че е бил готов да умре и не е направил големи усилия да бяга от местопрестъплението. Уточнява се, че е бил близък с радикализирани среди.

Според очевидци стрелецът е открил огън около автобус на градския транспорт, а после е влязъл в училище, откъдето са се чули множество изстрели, включително от автоматично оръжие. Медии твърдят, че първоначално нападателят е имал само нож, с който е посякъл полицаите, а след това ги е застрелял със служебното им оръжие. По пътя си той е убил младеж, който се намирал в автомобила си.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари