Турски холдинг с интерес към "Летище София"

0
Това е част от стратегията на холдинга да разшири своята позиция на пазарите в Източна Европа
Това е част от стратегията на холдинга да разшири своята позиция на пазарите в Източна Европа

Турският Лимак Холдинг заяви своя интерес за наддаването за концесията на "Летище София", предаде БАНКЕРЪ.

Това е част от стратегията на холдинга да разшири своята позиция на пазарите в Източна Европа и Африка, заяви в интервю за Ройтерс отговарящата за инвестициите на холдинга Ебру Йоздемир (Ebru Ozdemir).

"Известно ни е, че летището в София е в процес на приватизация и смятаме да участваме в нея с оферта през септември", заяви Йоздемир. Тя е добавила, че това е част от стратегията на холдинга, за развитие на в Източна Европа и има намерение да закупи, или вземе на концесия летища в целия свят.

По думите й инвестиционната програма на холдинга предвижда преместване на фокуса от традиционните пазари в Европа, заради бавния икономически растеж и Азия, заради политическата нестабилност.

Лимак Холдинг инвестира основно в сектори като строителство, енергетика и цементови предприятия и туризъм, напомнят от агенцията, допълвайки, че през миналата година те са спечелили търг за 4.34 млрд. долара за построяването на терминал на международно летище в Кувейт.

През април тази година Лимак Холдинг спечели търга за завършване строителството на На международното летище в Сенегал Blaise-Diagne и правата по управление за срок от 25 години.

Източник: БАНКЕРЪ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари