Васил Велев: Икономиката отива надолу и никой не го забелязва

0
Този финансов министър смята, че трябва да се взимат заеми, да се харчи почти безразборно, коментира той
Този финансов министър смята, че трябва да се взимат заеми, да се харчи почти безразборно, коментира той Видео: NOVA

Този финансов министър смята, че трябва да се взимат заеми, да се харчи почти безразборно, коментира той

Икономиката отива надолу и никой не го забелязва. Имаме спад на продажбите в индустрията няколко поредни месеца. Има спад на заетостта за последното тримесечие с близо 70 000 души, има спад на експорта. Това каза Васил Велев – председател на АИКБ в „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Според него отчитаният ръст в преките чуждестранни инвестиции е „пълна манипулация”. „Няма никакъв ръст, увеличава се печалбата на вече направените чуждестранни инвестиции”, каза Велев.

Запитан трябва ли да бъде сменен финансовия министър Асен Василев, представителят на работодателите обясни, че те имат кардинални различия с водената от него политика. „Този финансов министър смята, че трябва да се взимат заеми, да се харчи почти безразборно, да има помощи за всички – независимо имат ли нужда, или не”, обясни той.

Велев каза, че дори записаното в управленческата програма не е изпълнено. „Инвестициите са под 15% като разходи за дълготрайни материални активи към Брутния вътрешен продукт – това е под всякаква минимална граница”, каза Велев и припомни, че преди тези вложения са били 36%, а в другите европейски страни това перо е 25%.

По-честно е да се отиде на избори и да се направи коалиция след вота, която да управлява 4 години – с програма, с ясни приоритети и с реформи, които да се заложат в предизборната кампания”, е мнението на Велев. Според него ротацията на кабинета не е добър вариант.

„Не е добре да продължаваме така. Управляващите трудно разговарят помежду си, а ние искаме да разговарят и с тези, които създават благата”, каза представителят на работодателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Господ вижда!
    Този крадлив и лъжлив кумуняга заедно с другия гелосан нагляр делиормански Думуз ага скоро при третия народен изедник Данев! АМИН!!!
  • 2
    1
    Рангел
    Разгеле!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари