Три причини, които погубиха Милен Цветков

2
В гроба и в затвора няма коли и купони
В гроба и в затвора няма коли и купони Видео: 24 часа

Трагедията с катастрофата, при която загина Милен Цветков, показа няколко проблема.

Първо, родителите масово глезят децата си, не им обръщат внимание и в крайна сметка ги съсипват.

Кристиан Николов е младеж, на когото нищо материално не му е липсвало. Без да е работил, кара скъпа кола, учи в чужбина, има пари. Защото майката има такива възможности. Била е длъжна да го контролира, а преди това да го научи, че на пътя дебнат опасности и не се шофира след употреба на дрога или алкохол, за да не се стига до глоби, прокуратура и съд. Нищо, че е пълнолетен. Друг е въпросът, че с дрога и алкохол се наваксват липси в общуването, пише вестник 24 часа.

Дългогодишният шеф на Пътна полиция Алекси Кесяков често повтаря, че обучението по пътна безопасност трябва да влезе в съзнанието на родителите още с раждането на детето им. Някои го чуват, повечето - не. За Кристиан е късно. Дано много други вземат мерки навреме и да спасят живота на децата си и този на останалите. Нека смъртта на Милен Цветков накара повече майки и бащи да помислят за това. Защото в гроба и затвора няма коли и купони, а парите там са безсмислени.

Второ - никакъв респект от закона и липса на дисциплина.

От години се знае, че дрогираните шофьори стават все повече за сметка на пияните и са също толкова опасни, че дори и повече. Вземат се мерки, но бройката пак расте. Сега отново заваляха предложения за по-строги наказания за дрогираните на пътя, които също няма да свършат работа. Въпреки наскоро приетите по-строги наказания заловените зад волана с наркотици стават все повече. Това е като с мерките против коронавируса. Повечето хора ги спазват. Носят маски, не се струпват на едно място повече от двама и т.н. 10% да ги пренебрегнат, заразата ще си пълзи. Така е и с дрогираните шофьори. 10% от всички да седнат зад волана след употреба на наркотици или алкохол, все някой ще бъде ранен или убит.

И трето - инцидент с публичната личност задейства институциите.

Катастрофата, при която беше убит Милен Цветков, наистина е брутална и рядко срещана. Но едва ли щеше да се обърне такова внимание на случая ако жертвата не беше известен човек от телевизионния екран. Задействаха се институции, които при други обстоятелства не биха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари