Трети случай на забелязан крокодил в река в Германия

0
Гражданска защита издирва опасното влечуго
Гражданска защита издирва опасното влечуго Снимка: Sebastian Willnow/dpa via AP

Гражданска защита издирва крокодил в германската провинция Тюрингия, след като за трети път през последните дни в страната хора съобщават, че са забелязали опасно влечуго, съобщи ДПА.

Операцията по издирването се провежда по поречието на река Унструт, край гр.Шоневерда. Местен фермер, който отглежда коне, подал сигнал за крокодила в района. Местните власти са издали предупреждение към населението, предава БТА.

Движението по реката в участъка е спряно, затворени са и велосипедните алеи по поречието. Вземаме нещата сериозно, каза пред местна радиостанция ръководителят на операцията по издирването на крокодила Марсел Томан.

Първото съобщение за забелязан крокодил в Германия, където влечугите обичайно не се срещат, бе в края на август отново по поречието на река Унструт, в окръг Бургенланд, Саксония-Анхалт. Досега няма съобщения животното да е открито, макар че местните власти взеха мерки за сигурност на населението и започнаха издирване. Дни по-късно мъж засне млад еднометров крокодил край гр.Ортенберг, на 40 км от Франкфурт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари