Трети ден болницата в Сливен мълчи!

0
Проверка в болницата няма, директорът е в отпуска, няма и официално становище по случая
Проверка в болницата няма, директорът е в отпуска, няма и официално становище по случая Видео: bTV

Продължава напрежението след смъртта на родилка в Сливен.

Близките й обвиняват лекарите и искат независима медицинска експертиза, а от болницата все още няма официално становище по случая.

Три дни след смъртта на младата жена в родилното отделение в Сливен проверка няма – научаваме от дежурния лекар. В отпуск е и директорът на болницата. По телефона коментира, че няма лекар, който иска пациентът му да почине. За близките обаче вината е в екипа, водил раждането.

"Това е 21 век, не може с клещи да убиват майки”, каза майката на починалата родилка Любов Томова.

"Тя ми каза,че са я натискали и са й скачали отгоре вързана, с този метод форцепс, с клещи, за да извадят детето и цялата родилна е била в кръв”, обясни бащата на родилката Петър Томов.

Лекарят може да подпомогне раждането, но при строго определени условия, твърди д-р Владимир Цеков. В практиката методът е известен като "метод на Кристеллер".

"Лекарят подпомага с притискане през коремната стена върху дъното на матката, това е в синхрон с напъните на жената, но пак ще повторя – спазване на условията, които са записани от самия Кристеллер. Този прийом се прилага само, когато вече се изражда главичката, при висок опит неудачите са налице”, заяви акушер-гинекологът Владимир Цеков.

Официално становище от болницата в Сливен все още няма.

Под наблюдение остава новородената Мария, която е с пареза на едната ръка и оток на главата.

"Тъй като сме изгубили вяра в тази болница и в това отделение, призовавам, ако може да ни се помогне да го изведем за адекватно лечение”, поиска Петър Томов.

Прокуратурата започна разследване за лекарска грешка. Етичната комисия към Българския лекарски съюз ще се самосезира, въпреки че нямат постъпила жалба по случая.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари