Тръмп обяви извънредно положение в САЩ

0
Тръмп използва правомощията си, за да заобиколи Конгреса, който отказа да отпусне исканите от него 5 милиарда и 700 милиона долара за стена с Мексико
Тръмп използва правомощията си, за да заобиколи Конгреса, който отказа да отпусне исканите от него 5 милиарда и 700 милиона долара за стена с Мексико Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп обяви извънредно положение, за да си осигури финансиране за строежа на стената по границата между САЩ и Мексико.

Тръмп използва правомощията си, за да заобиколи Конгреса, който отказа да отпусне исканите от него 5 милиарда и 700 милиона долара за проекта. След дълги преговори републиканци и демократи се разбраха да дадат за стената 1 милиард и 400 милиона долара, и постигнаха споразумение, благодарение на което федералното правителство ще продължи да работи.

Днес документът беше подписан от Тръмп. Решението му обаче предизвика яростната реакция на демократите, които обещаха бърз и адекватен отговор. Недоволство има и сред редиците на републиканците.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари