Томислав Дончев и Лиляна Павлова аут от президентската битка

0
Бойко Борисов им възложи куп задачи по организиране на изборите наесен,
Бойко Борисов им възложи куп задачи по организиране на изборите наесен,

Томислав Дончев и Лиляна Павлов няма да са част от президентската двойка на ГЕРБ, съобщи ПИК.

Две от имената в редиците на партията и кабинета, които често бяха спрягани като възможни опции за кандидатури за държавен глава или вице, днес бяха извадени от надпреварата след заседанието на Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов им възложи куп задачи по организиране на изборите наесен, от което става ясно, че няма намерение да ги ползва в битката за вота. Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев ще е най-зает и ще координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за президент и вицепрезидент и на национален референдум. Така окончателно бе разсеян политическият слух, че той е опция №1 на ГЕРБ за вота. В задълженията на Дончев ще влизат още и дейностите по съгласуване с ЦИК на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова също ще е заета с организацията на изборите и ще координира изготвянето и публикуването на избирателните списъци, което автоматично вади и нея от списъка с евентуалните кандидтури. Същото важи и за външния министър Даниел Митов, който отговаря за организацията, подготовката и произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум извън страната.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари