„Тигрите” изхвърлиха Нефтохимик от елита на българския футбол

1
Нищо чудно Бойко Борисов да се пусне да играе в Първа лига
Нищо чудно Бойко Борисов да се пусне да играе в Първа лига

Под въпрос е бъдещето на шейховете след унизителната загуба.

Нефтохимик се сбогува с футболния елит на България само след един сезон.

Шейховете, водени от Христо Янев загубиха сензационно от абсолютния дебютант в професионалния футбол Витоша Бистрица с 0:1 в баража за оставане в групата, игран тази вечер на стадион Трейс Арена в Стара Загора, пише Флагман.

Витоша завърши на трето място във Втора лига, отборът стана известен с това, че премиерът Бойко Борисов бе картотекиран в тима, заради което ги наричаха „Тигрите на Бойко”.

Срещата като цяло не предложи кой знае какъв футбол. Двата отбора по-скоро се опитваха да не допуснат попадение в мрежата си, отколкото да създадат голова ситуация. Едва в 21-ата минута бе регистрирана първата по-сериозна голова опасност в двубоя. След центриране от корнер Яни Пехливанов прати топката във вратата на Витоша, но голът бе отменен заради нарушение на Коце Хазуров в атака. Това бе единствената по-интересна ситуация през първата част.

Второто полувреме не бе по-различно, двата отбора отново, казано на футболен език спукаха топката, за да се стигне до 58-ата минута, когато Ангел Стоянов от Витоша центрира перфектно в наказателното поле, където Пол Отофе се бе вклинил между двамата централни защитници на шейховете, измъкна се и с глава прониза Янко Георгиев за 0:1 в полза на „тигрите”. В 74-ата минута Пол Отофе изпусна уникален шанс да убие интриггата в срещата, пропускайки от чиста голова позиция.

След тази ситуация Христо Янев заигра ва банк и пусна в игра централния нападател Живко Петков, който замени неубедителния Николай Дюлгеров. Само минута по-късно бургазлии имаха шанс да изравнят, Костадин Велков стреля от границата на наказателното поле, но топката излезе в аут.

В 81-ата минута съдията Станислав Тодоров подмина спорно нарушение в наказателното поле на Витоша Бистрица, при което Галин Иванов бе съборен, но не последва сигнал. След тази ситуация феновете на Нефтохимик, който бяха в импровизирания сектор „В” на” „Трейс Арена” потърсиха сметка от рефера.

До края на двубоя Нафтата направи отчайващи опити да стигне до изравняване, но футболистите на Христо Янев нямаха никакъв шанс.

След отпадането от Първа лига под въпрос е цялото бъдеще на клуба. И без това бе изключително трудно да се сформира бюджета за новия сезон, треньорът Христо Янев отдавна обяви, че напуска, а на основния спонсор Павел Бошнаков изглежда му писна да налива милиони в бургаския футбол без да получава подкрепа, заради което най-вероятно ще се откаже.
 

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари