Тези напитки вършат чудеса с подутия корем

0
Тези три напитки успокояват и помагат на храносмилането и неприятното усещането от подут стомах
Тези три напитки успокояват и помагат на храносмилането и неприятното усещането от подут стомах

Експерти по хранене казват, че неприятното усещате от подут стомах може да бъде предотвратено с помощта на три напитки, които успокояват и помагат на храносмилането.

Преяждането много често води до хронични заболявания, които трудно могат да бъдат излекувани. Затова е много важно приетата храна да бъде обработена от стомаха, пише gotvach.bg

Подутият стомах може да е и следствие на стрес, заради което е наложително да излезете на дълга разходка, за да се успокоите.

Студен чай от мента

Ментата е доказано средство, което помага на стомаха да усвои по-бързо храната. Освен това билката е полезна и ако искате да ускорите метаболизма си, както и да намалите апетита.

Ментата оказват успокояващо, обезболяващо и противовъзпалително действие. Специалистите препоръчват да пиете по две чаши студен чай от мента всеки ден.

Ментоловото масло пък е много ефективно в случай на гадене, болки в стомаха, газове в червата, успокоява спазмите в храносмилателните пътища. За да има по-бързо действие, то трябва да се приема на малки дози, разредено в чай. Ментоловото масло има и противовъзпалително въздействие.

Фрапе от ананас

Ананасът съдържа високи нива на фибри и вода, съчетани с много витамини и минерали. Освен това този плод създава усещането за ситост и предотвратява преяждането.

В ананаса се съдържа ензимът бромелаин, който помага за усвояването на протеините и подобрява храносмилането като цяло.
Фрапето от ананас е много полезно и може да замени следобедната закуска. За да си го приготвите, е необходимо да смесите половин ананас с две лъжици ленено масло, от които да направите фрапе в блендер.

Лененото масло също е полезно при подут стомах, защото в него се съдържат ненаситени мазнини.

Напитка от черен шоколад

Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които помагат както на нервната система, така и на циркулацията на кръвта. Шоколадът, който съдържа над 70% какао, намалява апетита и създава чувство за ситост. Напитката се приготвя с кисело мляко, мед, шоколад и банан, като е препоръчително да я изпиете на закуска.

Източник: gotvach.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари