Телефонните измами в Русенско са намалели

0
Регистрирани са 12 случая със щети за 88 000 лева, а за същия период на миналата година – 18 случая за 151 724 лева
Регистрирани са 12 случая със щети за 88 000 лева, а за същия период на миналата година – 18 случая за 151 724 лева

Предотвратени са четири опита за телефонни измами на гръцки граждани на територията на южната ни съседка за сумата от 20 000 евро, съобщи днес директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов.

Той направи отчет за работата на дирекцията през първите шест месеца на годината.

Чужденците са били атакувани от родната „ало“ мафия, действала от територията на Русенска област. По случаите се работи.

Схемата, по която се действа в Гърция, е абсолютно идентична с тази, по която се извършват измамите и у нас. Търсят се обаче хора, които да говорят гръцки език.

За полугодието се отчита намаление на телефонните измами на територията на Русенска област. Регистрирани са 12 случая със щети за 88 000 лева, а за същия период на миналата година – 18 случая за 151 724 лева. Обикновено жертвите са възрастни хора, но има един случай, при който 28-годишна жена остави на измамниците до стълбите на църква в Русе 22 000 лева.

Като цяло в дирекцията отчитат намаление на престъпленията и повишаване на разкриваемостта. За полугодието са извършени 1161 престъпления, а за същия период на 2018 г. – 1346. Разкриваемостта се е увеличила от 27,71 процента през м.г. на 46, 68 процента за тази. Няма умишлени убийства и други тежки престъпления срещу личността като изнасилвания и блудства. Най-чести са престъпленията срещу собствеността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари