Таксиметровите шофьори в Русе искат ново сериозно поскъпване на цените

0
От таксиметровия бранш искат актуализация на минимални и максимални цени за таксиметров превоз в Русе
От таксиметровия бранш искат актуализация на минимални и максимални цени за таксиметров превоз в Русе

От таксиметровия бранш искат актуализация на минимални и максимални цени за таксиметров превоз в Русе

Предложението на бранша ще бъде обсъдено на постоянните комисия към Общинския съвет през декември, съобщи КИС 13.

Това, което предлагат таксиметровите фирми е минималните тарифи да станат 1,05 и 1,20 лева съответно дневна и нощна, а максималните - 1,50 и 1,80 лева.

Проведена е среща с представители на таксиметровия бранш по време на заседание на комисията по комунални дейности, транспорт и безопасност на движението, където от фирмите са посочили като основни аргументи за исканата актуализация - поскъпването на горивата, лошите пътища и увеличението разходи за поддръжка на автомобилите, както и покачването на цената на труда.

Припомняме, че последно минималните и максималните цени за таксиметров превоз в Русе бяха актуализирани през октомври миналата година, като в момента таванът за дневната тарифа е 1,29, а за нощната – 1,49 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    21
    Моето име
    Такситата били мръсни! А кой ги цапа? Клиентите не се къпят и осмърдяват
  • 1
    20
    Тц, не може
    20 годишен опел в момента е около 3000 лева. Ако е бензин стъпва на 4000 лева. Няма коли, идея си нямам какво се случи, но просто няма. За такси пределната възраст е 15 години, по закон. Значи трябва да купиш автомобила на 5 години за да има инвестиционна логика. Ами, автомобил на 5 години няма как да купиш за по-малко от 10 000 лева.
  • 1
    19
    Отвратен
    Аз на такси за десет бона не съм се возил. Масово са стари опели и корейчета за по 300 лв, на доизживяване. Един добре уреден, модерен градски транспорт ще им редуцира редиците, но тогава ще паднат приходите от горива, такси, разрешителни, застраховки, прегледи и т.н. придобивки, от такситата. Ясно ли е защо няма модерен и надежден градски транспорт?
  • 7
    18
    Бивш
    Около 10 години съм работил като такси. Клиентите са общо взето едни и същи. Телефони си имаме, всичко. Е, аз вече лицензи не плащам. Сутрин развеждам четири хлапета по училищата им, следобед ги прибирам. Вечер возя майките и бащите им. Те ме познават, аз ги познавам. Естествено, че ги возя на ниска цена. 60 лева приход на ден за два часа работа и за сиромах като мен е напълно достатъчен.
  • 8
    17
    Спокоен
    Вижте, бакшиша е точно като всеки един от нас. Справя се с живота както може. Да не мислите, че не си мечтае за модерна, съвременна кола? Ама няма как да стане. Прибира се с оборот от 50 лева. Оборот. Прихода е друга бира. Друг е проблемът. В Италия има едно туристическо градче, в което общината е преценила, че има бизнес точно за две таксита. Хората са сметнали, че това ще им даде възможност да подменят автомобилите си на всеки 5 години. В Русе ще издадат лицензи и на 10 000 таксита. Нали трябва да се лапат сигурни пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари