Свищов организира за 62-ри път масово преплуване на река Дунав

0
Инициативата няма състезателен характер и в нея могат да се включат както жители, така и гости на общината
Инициативата няма състезателен характер и в нея могат да се включат както жители, така и гости на общината

Община Свищов организира за 62-ри път масово преплуване на река Дунав.

То ще се проведе на 27 юли при местността Паметниците и ще започне в 9:00 часа, съобщиха от Общината. Инициативата няма състезателен характер и в нея могат да се включат както жители, така и гости на общината. Всички участници ще преминат медицински преглед, който ще се проведе на място в 8:30 часа.

След него плувците ще бъдат извозени с платформи в близост до румънския бряг. От там на групи ще преплуват близо километров участък до българския бряг на реката и ще финишират при историческата местност Паметниците. Грамоти за участие ще получат всички, като по традиция ще бъдат отличени най-възрастният и най-младият от тях, както и семействата, преплували заедно река Дунав.

И тази година спортната проява се провежда със съдействието на БЧК, Министерство на отбраната (Командване на сухопътни войски), Военно подразделение 28 880 – Белене, Дирекция „Речен надзор” към Изпълнителна агенция „Морска администрация”, Регионална Дирекция „Гранична полиция” – Русе, Гранично полицейско управление – Свищов, Районно управление – Свищов, МБАЛ – Свищов, както и звено „Сигурност и контрол” при Община Свищов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари