Супа за 30 лева, вода за 13 - луксът да обядваш на пистата в Банско

23
Сметчица от кръчмица у Банско. Само нема се плашите!
Сметчица от кръчмица у Банско. Само нема се плашите! Снимка: Кристина Стоянова / Тодор Митров

Сметчица от кръчмица у Банско. Само нема се плашите!

Мъж публикува в социалните мрежи касова бележка от обяд на писта в Банско. Две супи, лазаня, минерална вода и греяно вино са излезли на компанията близо 130 лв.

Заведението се намира на Бъндеришка поляна. От публикуваната касова бележка става ясно, че порция телешко варено е 30 лв., с 9 повече струва лазанята. А 750 мл вода - 13 лв. Голяма част от сметката е платена в брой, остатъкът - с карта.

Коментарите под снимката са разделени на две - някои си възмущават, други коментират, че докато има кой да плаща такива сметки, ще има и такива цени.

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. „На 3000 м. в Алпите едно кафе струва € 1,30. Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?“, пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

От касовата ѝ бележка се вижда, че щруделът струва 5 евро, а кафето 1.30 евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    10
    Belia
    Abe tapungeri vie kvo iskate da sme evtina destinacia li a skapo da e v chujbina glupaci
  • 3
    9
    Хх
    Ще си обядвате вкъщи и няма да се жалите. Аз си ям дом и не давам за супа 30лв.
  • 9
    8
    Бик
    Комплексари! Собственикът на заведението заслужава да му правят анална проба за ковит през един час
  • 1
    7
    ........
    Господа,българите копират всичко от европейските страни.но няма да достигнат нищо ,нито ще забогатеят,нито нищо хубаво След като лъжат и клиенти и самият български народ.найстина нямат срам. А доколкото до Госпожата дето казала че във Австрия кафето струвало 1.50 на ски пистите 😂мога да ви уверя че няма нищо такова .освен да си е купила кафето от някой автомат за кафе намерен някъде си. Аз работя във Австрия от доста години и то във ски курорт във ресторанти и барове .та мога да ви уверя че няма такива цени които госпожата ги е казала.най евтиното кафе струва 2,50 а на места може да стигне и до 5 евро.така че преди да говорите нещо първо се информирайте добре😁
  • 5
    6
    За сведение на по младите
    И през зрелият социализъм имаше курорти недостъпни за българи с цени и забрани.Има българи родени в България станали на по 50/70/80 години които не са ходили на зимен курорт и не са се качвали на ски защото е недостъпно било с цени и забрани за територия на търговски обект за български граждани.Политиката на Балкантурист се диктуваше от партията но основно от бившата служба ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,съответно,1-во 2-ро и най- вече 5-то и 6-то главно управление на ДС.Всеки не можеше да почне на кой да е обект работа в БАЛКАНТУРИСТ.Или е доносник или син и дъщеря на "НЯКОЙ".Както сега имаме "Някой или някоя Свиня в Русето".ТА СЕГА СПИРАТ С ЦЕНИ И СЕ САМОИЗЯЖДАТ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари