Студент почина от COVID-19 в Пловдив

1
Пловдивчанинът е издъхнал снощи в Инфекциозната клиника
Пловдивчанинът е издъхнал снощи в Инфекциозната клиника

Хованес Сачлиян е издъхнал снощи в Инфекциозната клиника

42-годишен пловдивчанин, студент в ПУ „Паисий Хилендарски” загуби битката с коронавируса. Хованес Сачлиян е издъхнал снощи в Инфекциозната клиника. Това съобщиха от Философско-историческия факултет към университета.

„Снощи, след кратко боледуване, Хованес Сачлиян загуби битката с Covid-19 и завинаги остана студент в 4 курс на специалност "Археология". Строителен инженер по образование, влюбен в старата история, археологията и нумизматиката и воден от любопитството на откривателя, той записва второ висше образование, като бакалавър по "Археология". Хованес беше страстен изследовател, участник в студентските разкопки до с. Драгойново, солниците на Провадия и Източната порта на Филипопол и ще бъде запомнен от колегите и преподавателите си като достоен човек, сърцат и усмихнат, студент с потенциал за развитие, отличен организатор и активен участник в дейностите на СИАК „Проф. Велизар Велков“.

Изказваме искрени съболезнования на семейството и близките на Хованес Сачлиян и нека бъде светло на душата му!”, пишат от факултета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари