Спипаха двама с наркотици след сигнал за силен шум в центъра на Русе

1
29-годишната жена и 35-годишният мъж са задържани
29-годишната жена и 35-годишният мъж са задържани

В Първо РУ разследват притежание на наркотици. 

В 00:45 часа на 11 ноември екип на групата за охрана на обществения ред при Първо РУ е бил пратен на адрес на пл. „Света Троица“ в Русе, заради нарушаване на нощната тишина и спокойствието на живущите в блока.

Там униформените са установили, че сигналът е за апартамент на 5-ти етаж. Според обяснението на собственика му, жилището е било отдадено под наем на жена за една нощувка, но вътре имало и други лица, които вдигали шум и той поискал въпросните да го напуснат. Установена е наемателката – 29-годишна от Хасково, като с нея е бил и мъж от Русе на 36 г. Когато стопанинът на жилището влязъл в апартамента, в присъствието на полицаите, за да огледа за липси и нанесени щети, в дневния тракт са открити два полиетиленови плика, съдържащи суха тревна маса, с общо тегло около 80 грама. 29-годишната жена ги е предала на служителите от Първо РУ с протокол за доброволно предаване, съобщиха от полицията в Русе.

Започнало е документиране и изясняване на случая, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

29-годишната жена и 35-годишният мъж са били задържани.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари