Спецсъдът решава дали да отмени забраната на Бобоков за излизане в чужбина

0
Съдът ще заседава утре по едно от делата срещу русенския бизнесмен
Съдът ще заседава утре по едно от делата срещу русенския бизнесмен Снимка: БГНЕС

Съдът ще заседава утре по едно от делата срещу русенския бизнесмен

Специализираният наказателен съд ще заседава на 23 февруари по дело срещу Пламен Бобоков. Съдът ще разгледа молба за отмяна на „забрана за напускане пределите на страната“.

На 8 март предстои разпоредително заседание по делото срещу Пламен Бобоков. Според обвинителния акт, бизнесменът е държал в дома си в Русе 50 броя археологически обекти. Те представляват движими културни ценности национално богатство. Предметите не са регистрирани по предвидения в закона ред.

Наказанието за такова деяние е лишаване от свобода до шест години и глоба от 3 000 до 15 000 лева. Съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото.

Пламен Бобоков е обвиняем и по друго дело. Заедно с брат си Атанас, Васил Коцев, бившия зам.-министър на МОСВ Красимир Живков, Николай Миховски и Ирена Христова са обвиняеми за нерегламентирано управление на опасни отпадъци. На 9 февруари делото беше разпределено на случаен принцип на председателя на Специализирания наказателен съд Мариета Райкова, припомня БГНЕС.

Внесените в Специализирания наказателен съд материали по делото са в обем от 546 тома. Приложени са и събраните в хода на разследването веществени доказателства, които също са в значителен обем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари