Специализирана полицейска акция в Русе

1
Установени са 558 нарушения за периода  от 25 до 30 април
Установени са 558 нарушения за периода от 25 до 30 април

За периода от 25 април до 30 април 2019 г. на територията на ОДМВР - Русе се проведе специализирана полицейска операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност” с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пътни злополуки през празничните и почивни дни.

В хода на операцията се извършваха проверки на моторни превозни средства и техните водачи, основно за недопускане на управление след употреба на алкохол, наркотични или други упойващи вещества, както и за установяване на неправоспособни водачи.

В периода полицейските екипи са извършили проверки на общо 431 моторни превозни средства. Установили са 10 нарушения за употреба на алкохол; 3 нарушения, свързани с употреба на наркотични вещества, при които водачите са отказали да бъдат изпробвани за установяване употреба на наркотични или други упойващи вещества. 8 водачи са установени като неправоспособни, 27 нарушения са констатирани за неизползване на обезопасителни колани от водачи и пътници;  засечени са 3 нарушения за неправилни изпреварвания със създадена предпоставка за ПТП и други нарушения.

Във връзка с установените нарушения са съставени 96 АУАН (акт за установяване на административно нарушение) и 127 фиша. Издадени са и 335 електрони фиша за превишена скорост. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари