Собственици на казина обвиниха Валери Симеонов в лобизъм

1
От асоциацията критикуват измененията за хазарта, внесени от лидера на НФСБ
От асоциацията критикуват измененията за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Снимка: iStock

Българската Търговска Асоциация на Производителите и Организаторите от Игралната Индустрия (БТАПОИИ) изпратиха отворено писмо до Народното събрание във връзка с предложения за изменения в Закона за хазарта.

От асоциацията са на мнение, че практиката да се внасят в парламента законопроекти без да бъдат подложени на предварително обсъждане със сектора не е в интерес на всички участващи страни.

„Тенденцията да се прескача общественото обсъждане при предлагането на законорпекти се превърна в практика, която води до дисбаланс с неясни послединици“, категорични са от бранша.

Относно предложенията на ГЕРБ се казва:

Считаме, че предложеният от ГЕРБ законопроект отстранява някои систематични неясноти в прилагането на действащия закон, като допълва и за първи път изброява подробни мерки за защита на потребителите от развиването на хазартн зависимост. (...) Подкрепяме и навлизането на държавата чрез държавното предприятие Български Спортен Тотализатор като равноправен участник на пазара на пазара на онлайн игри в частност онлайн казино, но считаме че текста (параграф2 от проектозакона), с който това се регламентира създава неясноти и възможности за различни интерпретации (...)".

От асоциацията критикуват измененията за хазарта, внесени от лидера на НФСБ Валери Симеонов. По неговия законорпект се отбелязва, че има лобистки текстове.

"Предложеният от народния представител Валери Симеонов законопроект, който предвижда постепенно затваряне на игралните зали в България в рамките на 5-годишен период, ще има последици, които би следвало да се отчетат. Световният опит показва, че подобни ограничения водят до загуба на работни места и създаване на предпоставки за развиване на нелегален хазарт, който не може да бъде ефективно контролиран и в крайна сметка водят до загуби за държавата. (...)

Подобен лобистки текст отнема свободната стопанска инициатива и създава предпоставки за концентриране на бизнеса в определен кръг лица – собственици на луксозни хотели".

БТАПОИИ ще направи свои предложения относно Закона за хазарта и ще внесе официална становища по внесените законопроекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари