Смяна на властта сега може да остави съдебната реформа в трета глуха

0
В застой вероятно ще останат и всички разследвания, започнали срещу модела на предишното управление
В застой вероятно ще останат и всички разследвания, започнали срещу модела на предишното управление Снимка: Dunavmost

Защо буксува съдебната реформа?

Наистина, за решаване на проблема с главния прокурор, който изисква промени в Конституцията, в този парламент няма нужното мнозинство. Забавиха се обаче и други законопроекти и причините сякаш се крият зад кулисите. Смяна на властта сега може да остави съдебната реформа в трета глуха да неопределено време. #КОЙ има изгода от това, пишат от ”Правосъдие за всеки”.

"Съдебната реформа - темата, създала управляващата коалиция преди половин година, вероятно ще се окаже и най-голямата жертва на нейния разпад. Тя (въпреки публичните аргументи) е и сред причините за най-сериозния трус във властта. Промяна на конфигурацията в управлението (в този парламент или след предсрочни избори) най-малкото ще отложи дори спешни или забавени промени, без които схемите на зависимости и влияния в съдебната система ще продължат.

В деня след като стана известно, че коалицията вече е тройна, в парламента скоростно беше внесен проект за нов закон за антикорупционната комисия, работата по който от "Продължаваме промяната" посочват като символ и за проблемите в коалицията. Сега предложение за промени има, но вероятността те да намерят подкрепа в парламента изглежда минимална, смятат от инициативата.

При оставка на правителството и нов кабинет или нови избори в застой вероятно ще останат и всички разследвания, започнали срещу модела на предишното управление - като например това на МВР за строежа на автомагистрала "Хемус", категорични са от "Правосъдие за всеки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари