Следващият уикенд температурите в Северна България ще са под минус 15°C

2
Дневните температури ще са отрицателни за цялата страна
Дневните температури ще са отрицателни за цялата страна Снимка: БГНЕС

"Следващия уикенд сутрин на места в Северна България температурите ще се около и под минус 15°C, а дневните ще са отрицателни за цялата страна"

Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Кирилова.

Във вторник в по-голямата част от Северна България и планините валежите ще са от сняг, а в Южна и Източна България – от дъжд. Значителни по количество ще са в югоизточните райони. В сряда валежите постепенно ще спират. В четвъртък, след временни разкъсвания и намаления, облачността отново ще се увеличи и ще завали слаб сняг. Температурите ще се понижават постепенно и в четвъртък и петък минималните в цялата страна ще са отрицателни, а в по-голямата част от Северна България и дневните ще остават около и под 0 градуса“, каза още тя.

Анастасия Кирилова уточни, че през по-голямата част от седмицата времето в планините ще е предимно облачно с валежи от сняг.

Ще е ветровито. В последните дни от седмицата вятърът ще отслабне и облачността ще се разкъсва, а валежите ще спрат“, допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари