Meteo Balakans: Идват ледените дни

0
До минус 15°С може да скове у нас през следващата седмица
До минус 15°С може да скове у нас през следващата седмица

До минус 15°С може да скове у нас през следващата седмица

Последните анализи на глобалните метеорологични модели прогнозират, че се очаква нахлуване на по-сериозна арктична маса от полярните ширини към централната част на Европа. Застудяването ще окаже влияние и на времето на Балканите и у нас.

В началото на новата седмица вятърът в България ще отслабне, но температурите ще се понижат. Ще бъде доста студено с очаквани минимални температури под минус 12 градуса , а в някой райони и до минус 15°С. Ще сме свидетели и за първите за тази година така наречени ледени дни, когато температурите в повечето райони едва ще доближават нулата.

Ще преобладава облачно време, но вероятността за валежи намалява, сочат моментните данни на Meteo Balakans.

Обратно към Европа:

Застудяването ще най-сериозно над Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус. От 5-и до 11-и февруари там те ще се понижат докъм минус 17 – минус 20 градуса по Целзий, показват моделите с днешна дата.

Нека да припомним, че обикновеното по-студеното време в Централна и Източна Европа в този период създава условия за възникване на средиземноморски циклони, оказващи влияние на времето над Балканите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Русенец
    METEO BALAKANS!!! Още едно доказателство, че home office, не върши работа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари