След приемането на квотите Румъния, Словакия и Чехия приемат бежанци насила

0
Очаква се официалния текст на решението на Съвета на министрите и точните проценти и разпределението на квотите
Очаква се официалния текст на решението на Съвета на министрите и точните проценти и разпределението на квотите

Вътрешните министри от ЕС приеха с квалифицирано мнозинство предложението на Еврокомисията за задължителни квоти при разпределянето на 120 000 мигранти, предаде кореспондентът на БНР в Брюксел.

 След като не се постигна пълно единодушие по текста на предложението от Люксембургското председателство на съюза, то го е подложило на гласуване и мнозинството от държавите-членки, включотелно и България, са гласували "за" разпределянето.

Румъния, Словакия, Унгария и Чехия са гласували "против", но са се оказали малцинство, а Финландия се е въздържала, научи БНР от два независими източника.

Вътрешният министър на Полша обаче, изненадващо е заела различна позиция от колегите си от Вишеградската група и е дал подкрепата си, въпреки че първоначално беше против задължителните квоти.

Това на практика би означавало, че тези държави от Централна Европа ще бъдат принудени на сила да приемат отредения им брой бежанци, а Унгария ще бъде принудена да дава такива.

Очаква се да се види официалния текст на решението на Съвета на министрите и точните проценти и разпределението на квотите.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари